|
|
Filmpjes over geneeskrachtige kruiden
Voor iedereen toegankelijk: online kruidenlessen en andere informatie over kruiden op YouTube.
Zoete Pastinaaktaart Twee
recepten voor een Pastinaaktaart. De eerste is wat steviger en de
tweede wat luchtiger. Als je zelf een lekker recept hebt, zou ik het
leuk vinden als je hem toestuurt, dan zet ik hem ook op de pagina.
Recept PastinaaktaartNodig: - 150 gram grof gehakte noten (vb hazelnoten, peccannoten) - 125 gram amandelmeel - 100 gram volkorenmeel - 3 eieren - 250 gram geraspte pastinaakwortel - 50 gram ongeraffineerde rietsuiker| - 50 gram dadelstroop (Natuurwinkel) - 50 gram appeldiksap - Eetlepel geraspte gemberwortel - Theelepel kaneel - Geraspte schil van een limoen (gebruik een limoen zonder chemische waslaag) - Snufje zout - Een appel in kleine stukjes gesneden - Eventueel topping, zie hieronder
Rasp de pastinaak. Roer alle ingrediënten door elkaar en doe het mengsel in een ingevette ovenschaal. Oven: 180 graden, 45 minuten.
Eventueel kun je als de taart is afgekoeld nog een topping maken: Mix een paar eetlepels honing door een bakje mascarpone en smeer dit over de taart.
Eet smakelijk!!
-
Als je de taart wat luchtiger wilt maken: splits dan de eieren en hou
het eiwit apart. Roer het eigeel meteen door de taart. Klop het eiwit
stijf en roer dat er als laatste luchtig doorheen.
Recept Pastinaaktaart 2Iets luchtigere taart:
Nodig: - 3 eieren
- 100 gram ongeraffineerde suiker
- 50 gram dadelstroop
- 250 gr geraspte pastinaak
- 300 gr bloem
- 50 gr amandelmeel
- Half zakje bakpoeder (ca 10 gram)
- 1 sinaasappel zonder chemische waslaag - rozijnen 50 gram
- Snufje zout
- 50 gr olijfolie
- 100 gram rozijnen - 50 gram pecannoten
- Eventueel topping, zie hieronder
Was de sinaasappel, rasp de schil, hou dit apart en pers de sinaasappel uit. Week de rozijnen in het sap van de sinaasappel.
Was de pastinaken en rasp ze fijn. Mix de suiker, dadelstroop en eieren met de mixer. Roer de pastinaak er doorheen (niet mixen).
In
een andere bak meng je de amandelmeel, bloem, bakpoeder, zout en
geraspte schil van de sinaasappel. Roer dit mengsel door het mengsel
met de suiker en eieren. Als laatste voeg je de olie en de geweekte rozijnen met het sap toe. Doe alles in een ingevette ovenschaal.
Oven 180 graden, ongeveer 55 minuten.
Eventueel kun je als de taart is afgekoeld nog een topping maken: Mix een paar eetlepels honing door een bakje mascarpone en smeer dit over de taart.
Eet smakelijk!
YouTube kanaal
Met diverse kruidenfilmpjes: https://www.youtube.com/channel/UC6OPujBmiBxr8sfiA3GL-JQ
FacebookMeer tips op facebook: - Kruidengeheimen, met kruidentips: https://www.facebook.com/Kruidengeheimen?fref=ts - Natuurlijk Drinken: https://www.facebook.com/natuurlijkdrinken?fref=ts
Klik op "Vind ik leuk" en zie de tips regelmatig verschijnen.
|
|
|
|