Kruidengeheimen

Terug naar kruidenoverzicht  




Pastinaak
Zoete Pastinaaktaart
 
Twee recepten voor een Pastinaaktaart. De eerste is wat steviger en de tweede wat luchtiger. Als je zelf een lekker recept hebt, zou ik het leuk vinden als je hem toestuurt, dan zet ik hem ook op de pagina.

Recept Pastinaaktaart

Nodig:
- 150 gram grof gehakte noten (vb hazelnoten, peccannoten)
- 125 gram amandelmeel
- 100 gram volkorenmeel
- 3 eieren
- 250 gram geraspte pastinaakwortel
- 50 gram ongeraffineerde rietsuiker|
- 50 gram dadelstroop (Natuurwinkel)
- 50 gram appeldiksap
- Eetlepel geraspte gemberwortel
- Theelepel kaneel
- Geraspte schil van een limoen (gebruik een limoen zonder chemische waslaag)
- Snufje zout
- Een appel in kleine stukjes gesneden
- Eventueel topping, zie hieronder

Rasp de pastinaak. Roer alle ingrediŽnten door elkaar en doe het mengsel in een ingevette ovenschaal.
Oven: 180 graden, 45 minuten.

Eventueel kun je als de taart is afgekoeld nog een topping maken:
Mix een paar eetlepels honing door een bakje mascarpone en smeer dit over de taart.

Eet smakelijk!!

- Als je de taart wat luchtiger wilt maken: splits dan de eieren en hou het eiwit apart. Roer het eigeel meteen door de taart. Klop het eiwit stijf en roer dat er als laatste luchtig doorheen.

Pastinaaktaart

Recept Pastinaaktaart 2

Iets luchtigere taart:

Nodig: 
- 3 eieren
- 100 gram suiker
- 50 gram dadelstroop
- 250 gr geraspte pastinaak
- 300 gr bloem
- 50 gr amandelmeel
- Half zakje bakpoeder (ca 10 gram)
- 1 sinaasappel zonder chemische waslaag  
- rozijnen 50 gram
- Snufje zout
- 50 gr olijfolie
- 100 gram rozijnen
- 50 gram pecannoten
- Eventueel topping, zie hieronder

Was de sinaasappel, rasp de schil, hou dit apart en pers de sinaasappel uit.
Week de rozijnen in het sap van de sinaasappel.

Was de pastinaken en rasp ze fijn.
Mix de suiker, dadelstroop en eieren met de mixer. Roer de pastinaak er doorheen (niet mixen).

In een andere bak meng je de amandelmeel, bloem, bakpoeder, zout en geraspte schil van de sinaasappel. Roer dit mengsel door het mengsel met de suiker en eieren.
Als laatste voeg je de olie en de geweekte rozijnen met het sap toe.
Doe alles in een ingevette ovenschaal.

Oven 180 graden, ongeveer 55 minuten.

Eventueel kun je als de taart is afgekoeld nog een topping maken:
Mix een paar eetlepels honing door een bakje mascarpone en smeer dit over de taart.

Eet smakelijk!

Pastinaakbloem

Facebook

Voor degenen die meer over kruiden willen weten:
Ik heb twee facebookpagina's:
- Kruidengeheimen, met kruidentips: https://www.facebook.com/Kruidengeheimen?fref=ts
- Natuurlijk Drinken: https://www.facebook.com/natuurlijkdrinken?fref=ts
Klik op "Vind ik leuk"  en zie de tips regelmatig verschijnen.

Nieuwsbrief:

Af en toe schrijf ik een nieuw artikel over een kruid. Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, klik hier. 

Index

Kruidenoverzicht   |   Kruidenmassages     |     Nieuws & Activiteiten    |  Contact